Team

Het team van Vroegindeweij & De Water Advocaten is breed geïnteresseerd en zorgt ervoor dat ze altijd op de hoogte is van recente ontwikkelingen die van belang kunnen zijn voor uw zaak. Het team van Vroegindeweij & De Water Advocaten streeft ernaar dat ze het beste uit zichzelf haalt.

Mr. W.J.
(Wouter-Jan)
Vroegindeweij

Wouter-Jan Vroegindeweij is partner bij Vroegindeweij & De Water Advocaten. De advocaat is een geboren en getogen Katwijker. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. Nadat hij zich vele jaren heeft bezig gehouden met de algemene rechtspraktijk, heeft hij zich in de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd.

De advocaat voert een advies en procespraktijk met als specifieke aandachtsgebieden het bestuursrecht, ondernemingsrecht, vastgoedrecht en het insolventierecht. Hij werkt voor particulieren, (familie)bedrijven, instellingen en (lagere) overheden. Daarnaast heeft Wouter-Jan ruime ervaring met het strafrecht, personen- en familierecht en jeugdrecht, waarbij hij regelmatig als bijzonder curator wordt aangesteld. De advocaat is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NovA) en de Haagse Vereniging van Jeugdrecht Advocaten (HVJA).

“Een vaste sparringpartner die proactief meedenkt”

Functie

Advocaat, partner

Rechtsgebieden

ondernemingsrecht, bestuursrecht, vastgoedrecht, faillissementsrecht, personen- en familierecht, jeugdrecht

In dienst sinds

2002

Functie

Advocaat, partner

Rechtsgebieden

strafrecht, cassatie in strafzaken, psychiatrisch patiëntenrecht, WSNP

In dienst sinds

2002

Mr. P.J.W.
(Peter)
De Water

Peter de Water is partner bij Vroegindeweij & De Water Advocaten. De advocaat is een geboren en getogen Leidenaar. Hij studeerde strafrecht aan de Universiteit Leiden. Na jaren werkzaam te zijn geweest bij de politie is hij alweer geruime tijd werkzaam als advocaat. Eerst een aantal jaren bij een ander Katwijks advocatenkantoor en vanaf 2002 bij Vroegindeweij & De Water Advocaten. In 2008 rondde Peter de specialisatieopleiding Strafrecht van de NOvA af.

De advocaat is gespecialiseerd in het strafrecht. Het commune strafrecht, waaronder geweldsdelicten en vermogensdelicten, vergt veel van zijn tijd. Ook treedt hij op als advocaat bij bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ-zaken) en schuldsanering van natuurlijke personen (WSNP-zaken). De advocaat is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), de Haagse Vereniging van Jeugdrecht Advocaten (HVJA), de vereniging Psychiatrisch patiëntenrecht Advocaten Nederland (vPAN) en de Vereniging Advocaten van Psychiatrische Patiënten (VAPP). Ook is hij verbonden aan het Strafloket, een online juridische dienstverlener gespecialiseerd in strafrecht.

“Ik ben niet eigenwijs. Ik ben gewoon kritisch”

Mr. G.
(Trude)
Evertse - van der Meij

Trude Evertse - van der Meij heeft in 2009 haar studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden afgerond. Zij was aansluitend ruim acht jaar werkzaam als familierecht advocaat bij Vroegindeweij & De Water Advocaten. Sinds 2017 is zij senior juridisch medewerker en ondersteunt zij de advocaten.

De juriste maakt onderdeel uit van het team familierecht en houdt zich voornamelijk bezig met echtscheidingszaken en ingewikkelde en omvangrijke alimentatie- en omgangszaken. Daarnaast ondersteunt zij het team van strafrechtadvocaten. De combinatie van haar juridische kennis en vaardigheden maken dat Trude kundige bijstand verleent met persoonlijke betrokkenheid.

Functie

Juridisch medewerker

Rechtsgebieden

personen- en familierecht, jeugdrecht

In dienst sinds

2006

Functie

Advocaat

Rechtsgebieden

strafrecht, slachtofferzaken en verbintenissenrecht

In dienst sinds

2018

Mr. J. (Jan)
Vroegindeweij

Jan Vroegindeweij is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Hij heeft zijn masterscriptie geschreven over het taakstrafverbod. Na het afronden van de master Straf- en Procesrecht, is hij in 2022 beëdigd als advocaat. De advocaat heeft een algemene rechtspraktijk. Hij behandelt veel zaken in het commune strafrecht. Hij staat cliënten bij die verdacht worden van een strafbaar feit. Ook helpt hij slachtoffers in het strafrecht, zodat slachtoffers een schadevergoeding kunnen krijgen naar aanleiding van een strafbaar feit.

Daarnaast behandelt de advocaat zaken in het verbintenissenrecht. Wanneer er sprake is van onrechtmatige daad of een wanprestatie kunt u bij de advocaat terecht. De advocaat is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NovA) en verbonden aan het Strafloket, een online juridische dienstverlener gespecialiseerd in strafrecht.

“Ik ga voor een rechtvaardige oplossing.”

Mw. P.
(Nel)
Wassenaar

Nel Wassenaar is office manager bij Vroegindeweij & De Water Advocaten. Zij heeft in 1980 de opleiding voor afdelingssecretaresse gevolgd bij het Instituut Pont te Leiden. Zij werkte achtereenvolgens bij een administratiekantoor in Katwijk, Uitgeverij Spruyt, Van Mantgem & De Does in Leiden en de gemeente Katwijk. In 2003 trad zij in dienst bij Vroegindeweij & De Water Advocaten.

Nel vormt een belangrijke hoeksteen van ons kantoor. Zij is verantwoordelijk voor het office management.

Functie

Office manager

Werkzaamheden

receptie, administratie, voorraadbeheer, archiefbeheer, debiteurenbeheer en ondersteuning van de advocaten

In dienst sinds

2003